1 Mei 2004 werd Dierenhulp zonder Grenzen werd opgericht. Deze stichting heeft in de afgelopen jaren veel honden en katten kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij landgrenzen.

Het is geen oplossing “alle honden en katten” naar Nederland te halen. Dit lost ook de situatie in het buitenland niet op. Dierenhulp zonder Grenzen ziet het als haar taak de projecten in het buitenland op weg te helpen, ze financieel te ondersteunen en te steunen met goederen. Natuurlijk zullen zij honden en katten een kans geven om geadopteerd te worden, maar niet met grote getale naar Nederland halen. De dieren naar ons land halen vergt voorbereiding, maar nog meer verantwoording.

Helaas is het in veel landen van Europa de orde van de dag dat dieren mishandeld worden. Daar waar de regeringen en de lokale autoriteiten het vaak laten afweten is het goed dat dierenbeschermers in bijvoorbeeld Spanje, Italië en Griekenland, de vakantielanden bij uitstek, geholpen worden door buitenlandse organisaties. Dit geldt echter niet voor alleen deze landen, ook in Portugal, Polen en meerdere landen in de Europese Unie. Dierenhulp zonder Grenzen helpt inmiddels in Portugal, Spanje, Italië en op Malta. Maar ook Griekenland kent helaas veel dierenleed. Op de eilanden Rhodos, Zakynthos en Amorgos, maar ook in Athene en directe omgeving probeert de stichting een helpende hand toe te steken.

Op Zakynthos helpt DZG Zakynthian Animal Welfare Fund, een organisatie die geen eigen asiel heeft. Zij zijn afhankelijk van opvanggezinnen. Zijn er geen opvanggezinnen meer, dan kan een dier niet van straat gered worden. Vrijwilligers zorgen dat zwerfdieren op bepaalde plekken eten krijgen, de zg. voederstations Zij gaan dagelijks op pad om de dieren voer en water te geven, het hele jaar door. Ook houden ze de gezondheid van de dieren in de gaten. Zien zij een ziek dier, dan wordt dit onmiddellijk doorgegeven. ZAWF probeert zoveel mogelijk zwerfhonden (meestal de teefjes) en zwerfkatten ( poezen ) te steriliseren. Ook zijn er vrijwilligers die op het eiland scholen en jeugdorganisaties bezoeken om voorlichting te geven over het beter behandelen van dieren.

Dierenhulp zonder Grenzen heeft vooral vluchtbegeleiders nodig die een hond mee willen nemen naar Nederland. Wij zijn al afhankelijk van het hoogseizoen, dus deze maanden moeten optimaal benut worden.

Dat een organisatie als Dierenhulp zonder Grenzen wel degelijk een verschil kan maken hebben zij bewezen in de jaren die zij bezig zijn met helpen Wilt u meer weten over het vrijwillige werk van Stichting Dierenhulp www.dierenhulpzondergrenzen.com

Wilt u meer weten of wilt u vluchtbegeleider worden? Hieronder kunt u lezen wat dit inhoudt.

Naast het bieden van hulp aan de projecten ter plekke komen ook honden en katten in aanmerking om geadopteerd te worden in Nederland. Deze dieren worden vaak per vliegtuig opgehaald. En hiermee komen wij aan de vraag: ”Vluchtbegeleider, iets voor u?”

Stel u gaat op vakantie, bij familie en/of vrienden op bezoek en u vertrekt vanaf Zakynthos:

Dan bestaat de mogelijkheid een dier mee te nemen. U laat dan weten dat u vluchtbegeleider wilt zijn, als DZG weet hoe laat u vertrekt dan zorgen zij dat de hond(en) en/of kat(ten) op het betreffende vliegveld is/zijn, de dieren worden ingecheckt, de paspoorten en bijbehorende papieren worden aan u overhandigd. Dieren boven de 6 kilo gaan altijd in, door vliegmaatschappijen erkende, skykennels in het ruim, zijn ze lichter dan 5 kilo dan kunnen deze eventueel mee als “handbagage” in hiervoor bestemde tassen/boxen.

Aangekomen op het vliegveld van bestemming, dit kan zijn o.a. Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Eelde, Brussel, Münster, Weeze of Düsseldorf, worden de skykennels door een werknemer van de luchthaven aan u overhandigd. In de aankomsthal staan zonder enige uitzondering medewerkers van DZG de vluchtbegeleider(s) en de dieren op te wachten. De skykennels worden ook door deze medewerkers meegenomen. Uiteraard zijn de kosten voor het overvliegen van de dieren voor rekening van DZG. Per persoon kunnen één of twee dieren mee (afhankelijk van de vliegmaatschappij) en één als handbagage. Voor meer informatie kunt mailen naar: info@dierenhulpzondergrenzen.com

Helaas is het met de volgende vliegmaatschappijen niet mogelijk dieren voor onze stichting mee te nemen, dit kan te maken hebben met de te hoge kosten per dier. Dit zijn o.a. Lufthansa en Olympic Airways. Ook zijn er vliegmaatschappijen die geen dieren vervoeren. o.a. Easyjet, RyanAir, Clickair en Vueling. Helaas is ook niet elk reisbureau genegen mee te werken.

©2012 St. Dierenhulp zonder Grenzen